PGD VERŽEJ
Trg Slavka Osterca 15
9241 Veržej

Aktualno

V letu 2023 se je tudi v našem društvu izvedel volilni občni zbor . Občni zbor se je letos po dveh letih mirovanja zaradi koronskih ukrepov zopet ...
Prostovoljno gasilsko društvo Veržej je društvo z dolgoletno tradicijo, saj je bilo ustanovljeno že leta 1880. Ves čas svojega obstoja in delovanja pa smo člani društva gojili in razvijali humano poslanstvo gasilstva in s svojim delom v korist ljudem v nesreči pomagali soustvarjati lik slovenskega prostovoljnega gasilca.

»Na pomoč« je geslo in vodilo slovenskih gasilcev, ki se je prenašalo iz roda v rod in se ohranilo vse do današnjih dni. Poleg osnovnega poslanstva gasilcev, to je gašenja, v našem društvu opravljamo številne druge naloge s področja zaščite in reševanja pred najrazličnejšimi naravnimi in drugimi nesrečami, predvsem pa je naloga vseh nas reševanje življenj in zaščita premoženja. Te naloge zahtevajo od nas veliko mero odgovornosti, predvsem pa nenehno izobraževanje in pravilen pristop k reševanju ljudi in premoženja. Za vse to pa je poleg ustrezne izurjenosti gasilcev potrebna tudi ustrezna oprema.

Prostovoljno gasilsko društvo Veržej je društvo 2. kategorije in je obenem tudi osrednja enota občine Veržej . Pokrivamo požarni okoliš kraja Veržej, kot osrednja enota pa po potrebi posredujemo tudi v Banovcih in Bunčanih, saj tam delujeta društvi prve kategorije. Naše društvo je včlanjeno v gasilsko zvezo Ljutomer, le ta povezuje gasilska društva iz občin Ljutomer, Razkrižje in Veržej.

Gasilsko društvo se redno opremlja in izobražuje po planu dela in po predpisih GZ Slovenije. Pri samem opremljanju pazimo predvsem na to, da je oprema tipizirana s strani GZ Slovenije. V društvu imamo zadostno število izobraženega kadra za potrebe društva naše kategorije. V društvo je včlanjenih veliko članic in članov, kar nas zelo veseli pa je to da se zadnje čase v delo društva vključuje vse več mladih.

Društvo med drugim sodeluje in je pobrateno z PGD Vodice , PGD Slovenj Gradec in DVD Klenovnik iz republike Hrvaške , zadnjih nekaj let pa sodelujemo tudi z PGD Topolšica .

Društvo uspešno sodeluje tudi z vsemi ostalimi društvi in organizacijami v kraju in občini. Posebej dobro pa sodelujemo z samo občino in njeno upravo z županom na čelu.


 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se